MAKLUMAN


Selamat Menyambut Tahun Baru 2011, Semoga Tahun baru ini akan memberikan seribu satu kejayaan untuk kita semua.

Marilah Bersama-sama Memeriahkan Dunia ICT Dalam Pendidikan...!

Untuk makluman semua, Pusat Akses kini dibuka untuk semua. Dari itu, Pusat Akses SK Serkam Darat menjemput semua komuniti setempat untuk datang dan bersama-sama mengembara di duni IT yang tanpa sempadan. jadikan Pusat Akses SK Serkam Darat Pusat Akses Komuniti Anda...!

Satu laman sosial group SK Serkam Darat di Facebook telah diwujudkan bagi membolehkan guru dan murid serta bekas murid SKSD berkomunikasi dan bertukar-tukar pendapat serta sebagai medium menyebarkan informasi yang berkaitan dengan semua aktiviti yang dijalankan di sekolah..

Bersama kita membudayakan ICT di sekolah dengan meningkatkan kemahiran serta bersama-sama menjayakan apa jua program ICT yang dijalankan di sekolah..

Pusat Akses SK Serkam Darat dibuka pada setiap hari waktu pejabat bermula jam 8.00 pagi - 1.00 tengah hari (rehat) 2.00 petang hingga 4.30 petang (Isnin-khamis) 3.00 petang - 4.30 petang (Jumaat).

Kelas Celik ICT akan diteruskan. Kali ini dikendalikan oleh Juruteknik Komputer - En Zul.Semua dijemput hadir. Ia adalah percuma. Bagi murid-murid yang ada kelapangan masa juga dijemput hadir.

Monday, June 7, 2010

PROGRAM LITERASI ICT & CELIK KOMPUTER 2010

Sempena cuti sekolah ini , bermula 7 Jun 2010 hingga 18 Jun 2010 (Isnin hingga Jumaat), pihak sekolah mengambil inisiatif untuk mengadakan program berkaitan ICT untuk memberi manfaat kepada murid-murid bagi mengisi masa terluang dengan lebih bermanfaat. Fasilitator Schoolnet SK Serkam Darat, Cik Farrah Farina bt Daud akan bertanggungjawab memberi tunjuk ajar dan mengendalikan program dan juga akan dibantu oleh unit ICT SK Serkam Darat...

Berikut adalah jadual program untuk makluman ibu bapa & murid :

TARIKH : Sepanjang Cuti Sekolah

HARI : Isnin      - Tahun 1
            Selasa   - Tahun 2
            Rabu     - Tahun 3
            Khamis - Tahun 4
            Jumaat  - Tahun 5 
                                      
TEMPAT : MAKMAL KOMPUTER & PUSAT AKSES SK SERKAM DARAT
                                                                    


0 comments:

Post a Comment

Tanks 4 ur comment..HAVE A NICE DAY..:>